© 2015 - 2025. Her zaman ücretsiz ve erişilebilir bilgi.

  1. Homepage
  2. Eğt. Yazıları
  3. Sınavlarda Başarıyı Arttıracak Hafızayı Güçlendirme Teknikleri

Sınavlarda Başarıyı Arttıracak Hafızayı Güçlendirme Teknikleri

EBB EBB -

- 3 dk okuma süresi
87 0

Beynin, bilgiyi daha hızlı ve daha kolay hatırlaması; sonuç olarak da sınavlarda daha başarılı olmanız için hafızayı güçlendirme tekniklerinden yardım alabilirsiniz. Gün içinde dikkate alacağınız ufak detaylar, ders çalışırken ya da sınavlara hazırlanırken daha etkili ve daha başarılı olmak için bu detaylar sizin de başarı şansınızı arttıracak.

Sınavlarda Başarılı Olmak İçin Hafızayı Güçlendirme Teknikleri

1)Sınavlardan önce egzersiz yapın

Sınavlardan önce açık havada yapacağınız bir yürüyüş, bellek ve beyin gücünü arttırmaktadır. Sınav günü okula giderken yürümeyi tercih ederseniz, sınavda hafızanızı %15 ile %20 arasında güçlendirebilirsiniz.

2) Ders Çalışırken Okuma Yerine Yüksek Sesle Konuşun

Ders çalışmak için masanın başına geçtiğimizde hemen hepimiz bir şeyleri okumaya, tekrar tekrar okumaya başlarız. Oysa ders çalışırken öğrendiklerimizi sınavda daha iyi hatırlamak için, yüksek sesle çalışmaya ihtiyacımız var. Bunu denemeye başladığınızda, sınavlardaki performansınızın da arttığını göreceksiniz.

3) Öğrendiklerinizi Başkasına Öğretin

Bu kişi anneniz, babanız, kardeşiniz ya da arkadaşlarınız olabilir. Bir şeyi gerçekten anlayıp anlamadığınızdan emin olmanın en iyi yolu başkasına öğretmekten geçiyor.

4) Zihinsel Bağlantılar Kurun

Bilgileri daha akılda kalıcı hale getirmek için, daha önce bildiğiniz şeylerle bağdaştırmak, hafızanızın güçlenmesini sağlayacak. Ayrıca, ne kadar çok şeyi birbirine bağlayabilirseniz, yaratıcılığınız da aynı oranda gelişecektir. Bunun için zihin haritaları oluşturabilirsiniz. Zihin Haritaları, farklı bağlantıların görsel bir görünümünü oluşturarak fikirleri birleştirmenin kolay bir yoludur.

5) Çizin

Öğrendiğiniz şeyleri çizmek, açıklaması zor olan bilgileri görselleştirmenize yardımcı olur ve zihninizde bir sınavda hatırlanabilecek görsel bir bellek yaratır.

6) Flash Kartlar Yapın

Sadece yeni bir dili öğrenmek için değil; derslerde yeni öğrendiğiniz konulara hakim olmak için de flash kartlara ihtiyacınız olacak. Örneğin Türkçe konularında noktalama işaretleri ya da söz sanatlarını tek tek kartlara yazıp, bu kartlara gün içinde bakarak hafızanızı güçlendirebilirsiniz.

7) Düzenli Çalışma Araları Verin

Beyniniz çalışırken, beyninizin daha fazla bilgi almasına yardımcı olmak için düzenli olarak eğitim molaları vermeniz gerekir, ancak aynı zamanda çalışırken motive olmanızı ve odaklanmanızı sağlamanız gerekir. 45-50 dakika çalıştıktan sonra kısa bir mola verin. Genellikle 50 dakikanın sonunda konsantrasyonunuz bozulur ve ara vermezseniz, yeni gelen bilgileri hatırlamakta zorlanırsınız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir