Koronavirüs sebebiyle okullar iki hafta tatil edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: “İkinci haftanın tatil olmadığı, 23 Mart haftasının uzaktan eğitim ile devam edecek.” açıklamalarını ekranlarda dinlemiştik. Dünya üzerinde hemen hemen etkisini göstermediği bir ülke kalmayan koronavirüs tehlikesi, Avrupa’ya sıçradıktan sonra bizim ülkemizi de tehdit etmeye başladı.
Vakaların görülmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde okulların tatil edilmesi kararı tam isabetli bir haber olmuştu. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler tatil günlerinde eğitim devam edeceği, uzaktan eğitim haberi ile biraz olsun çözüm bulunduğu için rahatladılar.
Uzaktan eğitim süreci; TRT’nin uzaktan eğitim için açacağı kanallar ve EBA internet portalı ile birlikte yürütülecek. EBA üzerinden işlenecek dersler interaktif destekler (test, oyun, video, çalışma kağıtları vb.) ile TRT ile de ekran başında yirmi dakikalık eğitimler ile devam ettirilmeye çalışılacak.
Uzaktan eğitim için TRT hazır. TRT Eğitim kanalları 3 SD, 3 HD olmak üzere 6 TRT Eğitim kanalından oluşacak. İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim için bir hafta uzaktan eğitim verecek, gerektiğinde(tatil uzaması durumunda) derslere bu kanallar üzerinden devam edileceği düşünülüyor.
TRT Eğitim Kanalları Frekansları
TRT Eğitim HD Kanallar
TÜRKSAT 4A
TRT Eğitim HD 1 / 2 / 3
12083 MHz
Yatay Polarizasyon (H)
13750 Sembol Oranı