Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu bizim coğrafyamızda bilmeyen yoktur. Kahve bizim için muhabbetin, dostluğun ve sırdaşlığın bir nişanesi gibi bir role sahiptir.
Anadolu topraklarına geldiği 16.yy ‘dan beridir çokça yasaklanmak istenmişse de bu mümkün olmamıştır. Arap tüccarlardan Anadolu’ya giren kahve çok benimsenmiş ve sahiplenilmiştir. Tarihe adını Türk kahvesi olarak kazıyan bu sıcak içeceğimiz dünya üzerinde bizim adımızla anılır olmuştur.
Gönül ne kahve ister, ne kahvehane / Gönül sohbet ister, kahve bahane. Sözleri ile kahvenin asıl maharetini görürüz. Türk topraklarında hangi eve girerseniz girin, sıcak bir Türk kahvesi içmeden sizi o misafirlikten uğurlamazlar.
Bir fincan kahvenin niteliğinden çok niceliği; yani anlamsal özelliği çok önemlidir. Dostluğu ve muhabbeti akıllara getiren kahve, karşı karşıya içilmesi ile çok önemli bir içecektir. “Bir Fincan Kahve” metni ile kahvenin kültürümüzdeki yerini hemen fark edeceksinizdir. Günlük planı aşağıdaki kısımda bulabilirsiniz.
HOCAM BİR FİNCAN KAHVENİN PLANINI EKLEMEDİNİZ Mİ?BEN Mİ İNDİREMİYORUM?
Fatime Hanım, 1 saat içinde ekleyeceğim.
Eklenmiştir.